Perinteitä kunnioittaen juotiin kirkkoherran uudenvuodenkahvit jumalanpalveluksen jälkeen seurakuntasalissa. Paikalle oli saapunut ilahduttavan paljon väkeä. Jo jumalanpalveluksessa oli  noin 140 henkeä ja kahveille saapui parikymmentä lisää. Siirtoseiniä jouduttiin avaamaan, jotta saatiin lisää tilaa. Mukava vuodenaloitus väenpaljouden merkeissä.

Perinteiseen tapaan jumalanpalveluksessa ristikulkue hoitui oman perheen voimin lasten kantaessa ristiä ja kynttilöitä. Kynttilöiden kantamisen seuraamisessa oli oma jännityksensä siinä, pysyvätkö ne pienillä kantajilla pystyssä vai ei. Hyvin kantajat kuitenkin suoriutuivat kulkueista ja kolehdinkeruusta.

Jumalanpalveluksen lopussa olin jo ylistysvirren loppuessa niin ajatuksissani loppukulkueen kokoamisessa että unohdin täysin Herran siunauksen. Ihmettelin vain miksei loppusoitto ala ja miksei kulkueen ristinkantaja meinaa lähteä liikkeelle vinkkaamisestani huolimatta. 10 v. ristinkantaja oli lukenut messun ohjelman niin hyvin, että odotteli Herran siunausta. Lopulta kulkue kuitenkin lähti liikkeelle ja etupenkkien kohdalta sain kuiskauksen unohtuneesta Herran siunauksesta. Jäin seisoskelemaan eteen, odotin kulkueen poistumisen ja sitten luin Herran siunauksen. Onneksi kirkostakin löytyy kuiskaajat ja vielä omasta perheestä:-)

Uudenvuodenkahveilla vahvennettu perheorkesterimme esiintyi Gospel Junior-laulujen merkeissä. Laulujen väleissä  "seurapuhujina" olivat Erpo ja Jarkko. Heidän puheissaan tuli vuodelle 2010 kaksi haastetta toteutettavaksi. Ensimmäinen haaste oli TV-haaste, eli todellisen välittämisen-haaste.  Toinen haaste oli Raamatun lukeminen läpi vuodessa. Itse pääsin vielä esittämään kolmannen haasteen, joka oli kolmiosainen: rukoilla seurakunnan puolesta sekä ideoida että tehdä työtä seurakunnan parhaaksi. Innoittajani näihin haasteisiin oli juuri lukemani "Kansankirkon myytinmurtajat"-kirja, jossa esitetään vakavia tulevaisuuden kehityskulkuja ellei kirkon ja seurakuntien toimintastrategia uudistu tämän vuosikymmenen alkuvuosina.

Todellista Välittämistä, Raamattua ja Rukousta. Näillä haasteilla on vuosi 2010 hyvä aloittaa!