Viime viikonloppuna pääsin osallistumaan Maa Elää-tapahtumaan Järvenpään Jannella. Omalla kohdallani kyseessä oli jo kolmas kerta tässä tapahtumassa. Ensimmäisellä kerralla kyseessä oli ensiesittäytyminen Järvenpäässä kirkkoherranvaaleihin liittyen. Silloin olin paikalla käsi paketissa olkapääleikkauksen jäljiltä ja olin saanut puvun jotenkuten päälleni.

Sää oli tälläkin kertaa aurinkoinen ja kansaa liikkeellä hurjasti. Lähdin kävelykadun toisesta päästä etsiskelemään seurakunnan telttaa. Sinne pääsemisessä kestikin aikalailla aikaa, koska kadulla tapasi niin paljon tuttuja. Seurakunnan teltalle diakoniatyömme tiedotuksen kanssa oli järjestänyt todella hienosti mietityn kokonaisuuden. Teltalla sai kirjoittaa esirukous- ja kiitosaiheita ja ripustaa niitä rukouspuuhun. Puu oli rukouksineen sunnuntaina kirkon alttarilla esillä messussa. Teltalla oli myös arkku, josta sai katsoa kuka on lähimmäinen. Arkussa ollut peili kertoi sen hauskasti. Ohikulkijoita pysähtyi runsaasti kirjoittelemaan rukouksia ja keskustelemaan. Pari diakoniatyöntekijää vuorollaan liikkui aina kansan seassa. Tuntui hyvältä olla kansan parissa ja mietin, miten tuon päivän voisi oikeastaan kuluttaa kulkemalla katua päästä päähän. Kovin montaa kertaa sitä tuskin ehtisi edes päästä päähän kulkemaan.

Keväällä olleessa Järvenpää-päivässä seurakunnan aikuistyö oli järjestänyt myös hienosti monipuolisen ja kansaa kiinnostavan kokonaisuuden seurakunnan teltalle. Silloin monet seurakunnan vaikuttajat ja muut tunnetut järvenpääläiset pääsivät kutomaan osuutensa yhteisestä kaulaliinasta. Itsekin sain kudottua vartissa sentin parin verran. Treenausta olin saanut siihen  kotona jopa yhden kerran edellisiltana. Seurakunnan teltan vieressä osui tuolloin olemaan tyhjä paikka, jossa "katusoittajamme" Make Perttilän johdolla saivat levittäydyttyä. Tuttujen virsien melodiat kaikuivat moderneina sovituksina kauas ja keräsivät väkeä ruuhkaksi asti.

Maa Elää-tapahtumassa virsiä oli tarjolla esiintymislavalta samaisen bändin säestyksellä. Virsien laulaminen keräsi runsaasti väkeä ja laulu kaikui torilla hienosti. Sunnuntaina oli vuorossa puolestaan lastenvirret ja -laulut lapsikuoromme johdolla. Sekin tilanne keräsi runsaasti väkeä, jota sain olla leikittämässä Heikin hoitaessa ammattitaidolla laulattamisen.

Monesti puhutaan siitä, miten seurakunnan pitäisi olla läsnä siellä missä ihmiset ovat. Näissä tapahtumissa mukanaolo, lukuisat keskustelut ja innostunut osanotto ohjelmiin on osoittanut, miten tärkeää tämä läsnäolo on.

1897266.jpg 

"Katusoittajamme" Jannella laulattamassa virsiä keväällä Järvenpää-päivässä.

1897262.jpg

Lapsikuoron ja Heikin johdolla laulettiin Maa Elää-tapahtumassa lastenvirsiä ja -lauluja.